مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

آيا با فرايند سرپرستي كودك آشناييد ؟ در هر جامعه كودكان و نوجواناني يافت مي‌شوند كه فاقد سرپرست و يا داراي سرپرست نامناسب‌اند كه بايد آن‌ها را به افراد شايسته‌تري سپرد. زن و شوهرهايي نيز در جامعه هستند كه فرزند ندارند يا داراي فرزند هستند ولي به دلايل مختلفي از قبيل نوع دوستي تمايل دارند كه از چنين كودكان و نوجواناني نگهداري و مراقبت كنند و آن‌ها را به عنوان فرزند خود بپذيرند. نياز اين زوج‌ها به پذيرش فرزند و نياز كودكان و نوجوانان به كانون گرم خانواده، مصلحت شديدي را براي تاسيس نهاد فرزند خواندگي ايجاد مي‌كند. اعطاي سرپرستي مستلزم طي تشريفات قانوني و احراز شرايطي است كه براي فرزند خواندگي مقرر شده است كه همكاري سازمان بهزيستي و دادگاه را نياز دارد.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : سرپرستي كودك و نوجوان

تقاضاي سرپرستي كودك

متقاضيان سر‌پرستي بايد طبق ماده 11 تقاضاي خود را به سازمان بهزيستي ارائه كنند. سازمان بهزيستي موظف است ظرف دو ماه نظر كارشناسي خود را در خصوص تقاضا به دادگاه تسليم كند. طبق بند 16 ماده 5 قانون حمايت خانواده، دادگاه صالح براي رسيدگي به سر‌پرستي كودكان و نوجوانان بي‌سرپرست يا بد سرپرست دادگاه خانواده است. دادگاه با لحاظ نظر سازمان بهزيستي و در صورت احراز شرايط مقرر در قانون نسبت به صدور قرار سر‌پرستي آزمايشي شش ماهه اقدام مي‌كند.

قرار مزبور به متقاضيان، سازمان بهزيستي و دادستان ابلاغ مي‌گردد. قيد «با لحاظ نظر سازمان» در اين ماده را مي‌توان بدين نحو تفسير كرد:

اول، دادگاه موظف است نظر سازمان را در راي خود لحاظ كند.

دوم، دادگاه موظف است نظر سازمان را ملاحظه كند ولي مي‌تواند بر خلاف نظر سازمان راي دهد.

با توجه به اينكه سازمان بهزيستي مسئوليت اين قبيل كودكان و نوجوانان را به عهده دارد، دادگاه بايد نظر سازمان را در راي خود لحاظ كند.

توصيه مي‌كنيم مقاله فرزند خوانده را مطالعه نماييد.

تعداد فرزند خوانده

هر زن و شوهر يا سرپرست منحصر مي‌تواند سرپرستي حداكثر دو كودك يا نوجوان را در زمان واحد تقاضا كند. ماده 7 مقرر مي‌دارد: درخواست كنندگان حق ندارند بيش از دو كودك يا نوجوان را به سر‌پرستي بگيرند.

تنها استثنا جايي است كه كودكان يا نوجوانان تحت سرپرستي اعضاي يك خانواده باشند كه در اين صورت دادگاه مي‌تواند با كسب نظر سازمان بهزيستي سر‌پرستي بيش از دو نفر را به متقاضي واگذار نمايد.

اولويت‌بندي بين متقاضيان

چنانچه متقاضيان سرپرستي متعدد باشند، در اين صورت سر‌پرستي به كسي داده مي‌شود كه اولويت داشته باشد. به عنوان يك قاعده كلي «زن و شوهر بدون فرزند»، «زنان و دختران بدون شوهر فاقد فرزند» و «زن و شوهر داراي فرزند»به ترتيب در سر‌پرستي الويت دارند.

هرگاه متقاضي سرپرستي ادعا كند كه طفلي را پيدا كرده است و ادعاي وي نزد دادگاه ثابت شود در صورت واجد بودن شرايط مندرج در قانون، اولويت با متقاضي مزبور است. همچنين طبق ماده 30 اگر افرادي بنا به دلايل موجه و يا تحت شرايط خاص، سرپرستي كودك يا نوجواني را حداقل يك سال پيش از سپردن به سازمان بهزيستي، عهده‌دار بوده‌اند با دارا بودن شرايط مقرر در اين قانون، نسبت به سرپرستي حق تقدم دارند.

توصيه مي‌كنيم مقاله سرپرست كودكان را مطالعه نماييد.

فسخ سرپرستي كودك آزمايشي

در دوره سر‌پرستي آزمايشي دادگاه مي‌تواند مطابق ماده 12 به تقاضاي سازمان بهزيستي، دادستان يا متقاضي، قرار سر‌پرستي مزبور را فسخ كند. ماده مزبور مقرر مي‌دارد: «دادگاه مي‌تواند در دوره سر‌پرستي آزمايشي، در صورت زوال يا عدم زوال تحقق هر يك از شرايط مقرر در اين قانون به تقاضاي دادستان و يا سرپرست منحصر يا سرپرستان كودك يا نوجوان و با اطلاع قبلي سازمان و همچنين با تقاضاي سازمان قرار صادره را فسخ نمايد.»

از اين ماده استنباط مي شود كه دادگاه تنها مرجعي است كه مي‌تواند قرار سرپرستي را فسخ كند. از لحن ماده 12 چنين استنباط مي‌شود كه در صورت فقدان يكي از شرايط مقرر براي سرپرستي، دادستان يا شخص سرپرست مي‌تواند از دادگاه فسخ قرار سرپرستي را تقاضا كنند ولي سازمان بهزيستي در هر حال مي‌تواند فسخ قرار سرپرستي آزمايشي را از دادگاه تقاضا كند.

اعطاي حكم سرپرستي دائمي

در صورتي حكم سرپرستي طفل صادر مي‌شود كه مفاد ماده 14 رعايت شود. به موجب اين ماده دادگاه در صورتي اقدام به صدور حكم سرپرستي مي‌كند كه درخواست كننده سرپرستي بخشي از اموال يا حقوق خود را به مالكيت كودك يا نوجوان تحت سرپرستي درآورد. دادگاه مشخص مي‌كند كه چه نوع و ميزان مال يا حقوق به فرزند خوانده داده شود. دادگاه مي‌تواند تضمين عيني بگيرد. هر گاه سرپرستي كودك يا نوجوان ضرورت داشته باشد و دادگاه تشخيص دهد كه اخذ فعلي تضمين عيني از درخواست كننده ممكن يا به مصلحت نيست، دادگاه مي‌تواند با اخذ تعهد كتبي از متقاضي مبني بر تمليك بخشي از اموال يا حقوق در آينده، حكم سرپرستي را صادر كند.

همچنين صدور حكم سرپرستي منوط به اين است كه متقاضيان طبق ماده 15 تعهد دهند كه تمام هزينه‌هاي مربوط به نگهداري و تربيت و تحصيل فرزند خوانده را تامين كنند. اين تعهد بايد تامين هزينه‌هاي پس از فوت سرپرست را تا تعيين سرپرست جديد پوشش دهد. بدين منظور وفق ماده 15 سرپرست موظف شده است با نظر سازمان بهزيستي خود را نزد يكي از شركت‌هاي بيمه به نفع فرزند خوانده بيمه عمر كند. البته اگر دادگاه تشخيص دهد اعطاي سرپرستي بدون اخذ چنين تعهدي به مصلحت كودك يا نوجوان است، مي‌تواند نسبت به صدور حكم سرپرستي اقدام كند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص سرپرستي كودكان، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون سرپرسي كودكان پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : سرپرستي كودك و نوجوان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/8/27  ] [ ۱۶ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 7
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب